Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert i Åsted Kirke med Søren Rasmussen og sopran Anne Dorte Jæger Sørensen

OKT
12

Koncert i Åsted Kirke med Søren Rasmussen og sopran Anne Dorte Jæger Sørensen


Dato Onsdag d. 12. oktober 2022, kl. 19:30
Sted Åsted Kirke, Lendumvej 63, 9900 Frederikshavn
Medvirkende
Organist Søren Rasmussen og sopran Anne Dorte Jæger Sørensen
Pris
50 kr.
Koncert i Åsted Kirke med Søren Rasmussen og sopran Anne Dorte Jæger Sørensen

Løvfaldskoncert 

Åsted Kirke, onsdag den 12. Oktober 2022, Kl.19.30

NU falmer skoven, og så er det passende med en Løvfaldskoncert. Temperaturen i kirken er fra øverste kirkemyndighed sted fastsat til max 19 grader, og så er der godt at kunne varme sig med en times tid i selskab med god lytte-musik og fællessang.

De medvirkende denne aften er organist ved Abildgård kirke Søren Rasmussen og sopranen  Anne Dorte Jæger Sørensen.

Anne Dorte Jæger Sørensen er  i gang med uddannelse som kirkesanger på eksamenslinien ved Vestervig Kirkemusikskoles afdeling i Aalborg. Hun har været så heldig at få Annette Bo Nielsen som sanglærer, og Anne Dorte forventer at afslutte sine sangstudier til næste forår. Anne Dorte har optrådt i utallige korsammenhænge i det nordjyske,  både som solist og som korsanger i Kammerkoret Dorimus og Filharmonisk Kor, Aalborg. Desuden lejlighedsvis i Abildgård kirkes voksenkor. 

Det er nu i rollen som solosanger, at Anne Dorte synger to højt værdsatte kirkearier af W.A. Mozart ” Agnus Dei” og ”Benedictus”. 

Senere i programmet synges to nye kærlighedssange. Først lokale Per Drud Nielsen’s ”Kærligheden er tålmodig” med den kendte bibeltekst fra Paulus’ brev til Korintherne (også benævnt som Højsangen). Derefter følger ” Så tag mit hjerte” med tekst af Tove Ditlevsen og musik af Michael Bojesen.  Endelig afsluttes koncerten med César Franck’s ”Panis Angelicus”

Undervejs vil organist Søren Rasmussen spille orgelmusik af J.S. Bach, W.A. Mozart og César Franck. Sidstnævnte i anledning af 100-året for den store franske romantikers fødsel i Paris. Koncerten indledes faktisk med et stykke klavermusik af Mozart over den ukendte franske melodi ”Ah, vous dirai-je, Maman”  melodien er også kendt af alle danskere under en anden titel fra ”De små synger” (kom og hør hvilken !) 

Midtvejs i programmet spilles  et af den store musikfader Johann Sebastian Bach’s største orgelværker. ”Præludium og Tripelfuga i Es-Dur”. Dette store værk henholdsvis indleder og afslutter  Bach’s monumentale orgelcyklus ”Dritter Teil Clevierübung”, hvor de enkelte satser har titel efter messeledene i Romermessen. Orgelværket spilles på opfordring af kirkes organist Marina Bournaka, som for tiden er i gang med videregående orgelstudier hos Søren Rasmussen, og for tiden er gåët ombord i selvsamme orgelværk.

Inden den smukke afsluttende ”Panis Angelicus” spilles et smukt romantisk orgelstykke af 100-års jubilaren.

Undervejs vil tilhørerne selv få lejlighed til at synge med på to fællessalmer.